Slijmbeursontsteking heup behandeling

Een slijmbeursontsteking kan helaas niet worden verholpen met een simpele behandeling. Het lichaam dient de ontsteking zelf op te lossen en kan hierin enkel worden ondersteund. Rust is hierin het allerbelangrijkste. Het gewricht moet niet onder onnodige druk staan en moet de tijd krijgen om te herstellen. Dit kan weken tot zelfs vele maanden in beslag nemen.

Rustslijmbeursontsteking-heup-behandeling

Een slijmbeursontsteking in de heup ontstaat door langdurige druk op het heupgewricht en de slijmbeurs. Deze langdurige druk of inspanning zorgt voor schade in de slijmbeurs, wat weer tot een ontsteking leidt. Tijdens het herstel moet dan ook worden voorkomen om het gewricht weer onder hoge druk te zetten. Dit zal namelijk leiden tot meer schade of een gebrekkig herstel. Wel is het belangrijk de heup te blijven gebruiken waar mogelijk. Zo wordt stijfheid voorkomen. Forceer echter niets.

Oefeningen

In een later stadium van de ontsteking is fysiotherapie in veel gevallen aanbevolen. De fysiotherapeut zal oefeningen aanleren die het heupgewricht soepel zullen houden en de spieren rond het gewricht zullen versterken. Dit zal de laatste fase van revalidatie bespoedigen.

Door het heupgewricht en de spieren in de heup te blijven gebruiken, verbetert u de doorbloeding van de regio. Gebruikt u het heupgewricht helemaal niet, dan is de doorbloeding minder goed en wordt het gewricht stijf. Hierdoor kan de slijmbeursontsteking minder goed genezen en kunt u zelfs meer pijn in de heup krijgen. Het is niet erg als een beweging pijn doet, mits de pijn wel te doen is voor u. Ga op uw gevoel af hoe ver u kunt gaan met bepaalde oefeningen en bewegingen.

Medicijnen bij slijmbeursontsteking heup

Tegen de pijn kunnen pijnstillers als paracetamol worden gebruikt. Vaak zal een arts ook ontstekingsremmende medicijnen voorschrijven, zoals ibuprofen, diclofenac en naproxen. Deze medicijnen hebben vooral als doel de ontsteking binnen de perken te houden en de pijn te verlichten. Op de pagina slijmbeursontsteking heup medicijnen wordt er verder doorgegaan op deze medicijnen en eventuele gevolgen van het gebruik van deze medicijnen.

Injectie bij slijmbeursontsteking heup

Soms kan een slijmbeursontsteking in de heup zo ernstig zijn, dat de pijn niet langer dragelijk is, ook niet met gebruik van de bovengenoemde medicijnen. In dergelijke gevallen kan de arts ervoor kiezen een injectie met medicijnen direct in de slijmbeurs te injecteren. Deze medicijnen zijn de zogenaamde corticosteroïden. Dit zijn zeer sterke ontstekingsremmers. De injectie zorgt voor directe verlichting, maar is niet zonder risico’s. Omdat de medicijnen zo sterk zijn, kunnen er ook bijwerkingen optreden. Door deze risico’s komt ook niet iedereen in aanmerking voor een injectie. Lees hier verder over op de pagina slijmbeursontsteking heup injectie.

Verwijdering slijmbeurs

In de meest ernstige gevallen van een slijmbeursontsteking in de heup kan de slijmbeurs operatief in zijn geheel verwijderd worden. Dit wordt enkel gedaan als laatste redmiddel, wanneer er geen uitzicht is op herstel van de ontsteking en de pijn in de heup hevig is. Het verwijderen van de slijmbeurs is een vrij zware ingreep. Uitgebreide informatie over de operatie kunt u vinden op de pagina slijmbeursontsteking heup operatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *