Slijmbeursontsteking heup medicijnen

slijmbeursontsteking-heup-medicijnenIn veel gevallen zal de arts medicijnen voorschrijven die de klachten van de slijmbeursontsteking in de heup tegen moeten gaan. Paracetamol kan altijd worden genomen door de patiënt zelf. Sterkere ontstekingsremmers als ibuprofen, diclofenac en naproxen worden op doktersadvies en -recept genomen.

Ontstekingsremmers

Ibuprofen, diclofenac en naproxen zijn ontstekingsremmers die behoren tot de zogenaamde NSAIDs. Dit zijn de niet-steroïde ontstekingsremmers. Ze vallen hiermee qua sterkte in een lagere klasse dan de steroïde ontstekingsremmers, zoals de corticosteroïden die soms ook worden toegediend bij een slijmbeursontsteking in de vorm van een injectie. De medicijnen hebben vooral als doel de klachten te verlichten die zijn ontstaan door de ontsteking. De zwelling in de slijmbeurs neemt af waardoor de druk op het gewricht en omliggende weefsels wordt verminderd. Het is niet geheel zeker of het herstel ook daadwerkelijk bespoedigd wordt door gebruik van deze medicijnen.

Bijwerkingen

Helaas hebben ibuprofen, diclofenac en naproxen wel bijwerkingen waar rekening mee gehouden moet worden naast de heilzame werking tegen de slijmbeursontsteking. Hoewel in veel gevallen bijwerkingen nauwelijks of niet aanwezig zijn, kan gebruik van de medicijnen soms nare gevolgen hebben. Bij een kleine groep mensen zorgen de medicijnen voor maag- en darmklachten. Zeker patiënten die hier gevoelig voor zijn, dienen rekening te houden met het optreden van deze klachten. Een kleinere groep patiënten kan zich suf en draaierig gaan voelen. Dit kan gepaard gaan met hoofdpijn.

Verder staat diclofenac erom bekend nare bijwerkingen te veroorzaken in combinatie met sommige medicijnen. De arts zal altijd bekijken of diclofenac kan worden voorgeschreven door te kijken naar andere medicijnen die de patiënt gebruikt, maar het kan geen kwaad bij twijfel de arts op de hoogte te stellen van andere medicijnen die gebruikt worden. Bent u niet zo van de medicijnen? Dan kunt u altijd een kijkje nemen op de slijmbeursontsteking heup injectie of oefeningen pagina.