Slijmbeursontsteking heup oorzaak

Een slijmbeursontsteking in de heup kan veel verschillende oorzaken hebben. In de regel ligt de oorzaak echter bij een overbelasting van het heupgewricht. Dit kan op veel verschillende manieren ontstaan. Een voorbeeld is teveel hardlopen of vanuit het niets lange afstanden te wandelen. De heup is een belangrijke schakel in het lopen en vangt aardig wat klappen op. De heup is hiervoor gemaakt, maar wel gevoelig voor overbelasting bij een te grote inspanning.

Langdurige inspanning als oorzaak slijmbeursontsteking heup

Een slijmbeursontsteking in de heup wordt meestal veroorzaakt door een te lange inspanning van de heup. De heup is dagelijks bij erg veel handelingen betrokken en kan dit prima aan. Het begint echter een probleem te worden als de heup dagelijks vele uren achter elkaar wordt gebruikt, zonder enige vorm van rust tussendoor. Het heupgewricht, en met name de slijmbeurs in dit gewricht, kan geïrriteerd raken en vervolgens zelfs ontstoken raken.

Bij een slijmbeursontsteking zwelt de slijmbeurs op, wat ertoe leidt dat het heupgewricht niet meer kan bewegen zoals de bedoeling is. Dit is erg pijnlijk en beperkt de persoon ook in het voortbewegen. De pijn is continu aanwezig, ook in rust. Vooral activiteiten waar veel bij wordt gelopen of gerend kunnen een slijmbeursontsteking in de heup veroorzaken. Het is belangrijk altijd naar uw lichaam te luisteren en bij signalen van pijn uw heup ook de rust te gunnen die het nodig heeft. Dit voorkomt een slijmbeursontsteking.

Trauma als oorzaak slijmbeursontsteking heup

Naast overbelasting als oorzaak van een slijmbeursontsteking in de heup, kan ook een trauma leiden tot een ontsteking. Met een trauma bedoelen we letsel aan het heupgewricht. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door een ongeluk, val of harde klap op de heup. Wanneer het heupgewricht beschadigd is door een trauma, kan het gaan ontsteken. Vooral de slijmbeurs is gevoelig voor ontstekingen. Hoewel de oorzaak van de slijmbeursontsteking hier verschilt, is het verloop van de ontsteking hetzelfde als bij een slijmbeursontsteking ontstaan door overbelasting. Rust en gedoseerde beweging is het beste om de ontsteking te laten genezen. Een slijmbeursontsteking veroorzaakt door een trauma duurt meestal net zo lang als een slijmbeursontsteking veroorzaakt door overbelasting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *