Slijmbeursontsteking heup operatie

Zoals op de pagina behandeling van een slijmbeursontsteking aan de heup al gezegd is wordt een operatie aan de slijmbeurs als laatste redmiddel gezien. Wanneer Slijmbeursontsteking niet verholpen wordt door een cortico-costeroïd injectie of verdere ‘conservatieve’ middelen is een operatie een optie. Wanneer u meer informatie over de slijmbeursontsteking heup injectie wilt klikt u hier.

Operatie aan de slijmbeurs in de heup

slijmbeursontsteking-heup-operatieHet verschil tussen bijvoorbeeld een operatie aan de slijmbeurs in de schouder is dat een operatie aan de slijmbeurs ontsteking in de heup veel groter is. Een operatie aan de heup gaat als volgt:
Eerst wordt er ter hoogte van het heupgewricht aan de zijkant van het bovenbeen een incisie gemaakt. Deze is ongeveer 10 to 15 centimeter. waar de volledig slijmbeurs door uit wordt gehaald, als mede een deel van de pees (Tractus iliotibialis) van de spier die over de slijmbeurs loopt. Dit voorkomt nieuwe ontstekingen.

Na de slijmbeursontsteking in de heup operatie

Na de operatie wordt een revalidatieproces gestart waarin de patiënt door middel van therapie het been moet trainen. Door de operatie zal er in eerste instantie een hoop kracht verloren zijn gegaan uit het been. Hierdoor zal er de eerste week met krukken gelopen moeten worden om het weefsel te ontlasten. Ook bij het wassen of aankleden is hulp nodig, maar om weer kracht op te bouwen is fysiotherapie erg belangrijk. De revalidatie na de slijmbeursoperatie zal zo’n zes weken duren. In harde cijfers is zo’n 70 tot 80% van de aan de slijmbeursontsteking in de heup geopereerde mensen blij met het eind resultaat. Bent u benieuwd hoe een slijmbeursontsteking in de heup ontstaat klik dan hier!