Slijmbeursontsteking heup voorkomen

Iedereen kan op ieder moment van zijn of haar leven een slijmbeursontsteking in de heup oplopen. Vaak is de slijmbeursontsteking echter te herleiden naar een periode van grote inspanning. Die grote inspanning leidt vervolgens tot een overbelasting van het heupgewricht en mogelijk een slijmbeursontsteking. Een slijmbeursontsteking in de heup kan voorkomen worden door de juiste acties te ondernemen wanneer het lichaam bepaalde signalen afgeeft.

Voordat het heupgewricht overbelast raakt en zelfs te maken krijgt met een slijmbeursontsteking, geeft het vaak al signalen af. Wanneer de heup te zwaar belast wordt, kan er al een vermoeid of pijnlijk gevoel merkbaar zijn in de heup. Op dit moment is het belangrijk toe te geven aan de signalen die het lichaam afgeeft. Door op dit moment een tandje terug te schakelen met uw activiteiten en de heup rust te geven, kunt u een slijmbeursontsteking en verdere schade voorkomen.

Ook wanneer u een beroep beoefent dat veel vraagt van uw heup, is het belangrijk rust te nemen wanneer dit mogelijk is. Door niet te stoppen met uw werk riskeert u een slijmbeursontsteking. Met een slijmbeursontsteking staat u een stuk langer aan de kant, dan wanneer u even rust neemt voor uw heup. Wees daarom verstandig en voorkom een slijmbeursontsteking in de heup door zo nu en dan de heup rust te gunnen.

Repetitieve bewegingen voorkomen

slijmbeursontsteking-heup-voorkomenOverbelasting van het heupgewricht zal sneller optreden wanneer u veel dezelfde bewegingen uitvoert. Het is belangrijk zo nu en dan het gewricht bloot te stellen aan verschillende bewegingen. Zo houdt u het gewricht soepel en gebruikt u alle spieren in het gewricht. Dit kan klachten, zoals een slijmbeursontsteking, voorkomen. Bent u bijvoorbeeld een fervent wandelaar, dan kan het geen kwaad tijdens het wandelen iedere één of twee uur wat oefeningen te doen waarbij u uw heup op een andere manier gebruikt dan bij het wandelen. Dit voorkomt een vervelende slijmbeursontsteking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *